


Pasja do kawy
od ponad 130 lat
Tradycja, która trwa ...
Jest rok 1898. We Florencji,w pobliżu słynnego kościoła Orsanmichele, przy Via De’Lamberti, w samym sercu miasta znajduje sięjednaz pierwszych kawiarni we Włoszech. Wśród mosiężnych ozdób i pięknych luster powietrze wypełnia przepyszny aromat.
Ten aromat i niepowtarzalny smak każdy mieszkaniec Florencji zna na pamięć i nosi go w swoim sercu i oczywiście podniebieniu. W tej kawiarni właśnie narodziła się marka Manaresi.
Dzisiaj Manaresi kontynuuje tą tradycję - od 1898 roku z tą samą dbałością o szczegóły, wybierając najwyższej jakości ziarna kawy z całego świata tworzy najlepsze kawy.

Tradycja & nowoczesność
MAGIA KAWY
Ziarna palone są w stary, rzemieślniczy sposóbpod ścisłą, profesjonalną kontrolą tak, by uzyskać autentyczne, włoskie espresso.
Jedyne co zmieniono w Manaresi to opakowania: obecnie używane są profesjonalne, hermetyczne, takie które pozwalają utrzymać smak i aromat jak najdłużej…
…od teraz nie trzeba już podróżować do Florencji, aby cieszyć się niezrównanych smakiem kawy Manaresi.

Kawa powinna być gorąca jak piekło, czarna jak diabeł, czysta jak anioł, słodka jak miłość.
- Charles- Maurice de Talleyrand -
Ziarna
WYSOKA JAKOŚĆ Z CAŁEGO ŚWIATA
Kawa Manaresi pochodzi z najdalszych zakątków świata. Jest idealnie dobrana a jakość ziaren jest kontrolowana na każdym etapie produkcji. Ziarna pochodzą z Brazylii, Kolumbii, Dominikany, Kostaryki, Indii, Meksyku, Nikaragui,.Gwatemali i Wietnamu.
Oczywiście dobrane w odpowiedni sposób.
Kontakt
info@foodario.com / +48505082388
TOSKANIA NA TALERZU (Foodario Sp. z o.o.)
Jagiellońska 24, 40-032 Katowice
